پوشک گرفتن

✅ #پوشک_گرفتن

🔶🔸در گرفتن پوشک عجله نکنید. بلکه با برنامه ریزی و زمان بندی مناسب این کار انجام شود.
شتاب در #پوشک_گرفتن سبب فشار روحی کودک می‏شود،فشار روحی اضطراب می‏آورد؛ اضطراب سبب تکرر ادرار می‏شود و آموزش به تأخیر خواهد افتاد
همچنین از زور و اهرم فشار استفاده نکنید
هر کودکی طبق ویژگی های خودش٬ در یک سنی باید این کارانجام شود. و بهترین زمان برای این کار چند ماه بعد از شیر گرفتن است یعنی در ۲۷-۲۸ ماهگی.

قبل از اینکه کودک را از پوشک بگیریم باید مطمئن بشیم کودک دستشویی رفتن رو بلده
باید مطمئن بشیم که وقتی نیاز به دستشویی داره میتونه به ما بگه و همینطور مطمئن بشیم وقتی میبریمش دستشویی میتونه قشنگ بشینه سر لگن و از اون استفاده بکنه.
وقتی دیدیم که کاملا این آمادگی رو داره و اکثر مواقع می تونه پوشکش رو خشک نگه داره، اونوقت میتونیم پوشک کودک رو به راحتی باز کنیم و هیچ مشکلی هم برامون پیش نمیاد.
ولی متاسفانه خیلی وقتها ما بر عکس اینو عمل میکنیم، وبا خشم و عصبانیتمون به کودکمون آسیب میزنیم.
زمان پوشک گرفتن کودک، استرس رابه حداقل برسانید. مثلا اگر کودک دیگری به دنیا آمده ویا مادر به تازگی سرکار رفته در این شرایط استرس کودک را از پوشک نگیرید.

🔷🔹زمانی که می خواهید کودک را از پوشک بگیرید٬ باید:

۱. برای راحت تر کردن کار و کمک به کنترل بهتر ادرار توسط کودک، لازمه اصلاح آب خوردن کنید و هرشب یک عدد گردو را با پوست کبابی کنید، بعد بشکنید و مغز گردو را با شکر سرخ پودر کرده و به کودک بدهید، هرشب یا شب و صبح شکم و پهلوی کودک را با روغن زیتون یا سیاهدانه چرب کنید

۲. کودک باید آمادگی بیان کارهای خود را داشته باشد. یعنی کلام بچه کامل شده باشد، و او دو-سه کلمه ای بتواند سخن بگوید. مثلا بتواند بگوید که دستشویی دارم.

۳. خود بچه باید حس کند که دیگر پوشک نمی خواهد و حس تعلق و وابستگی به آن ندارد. مثلا پوشک را از پایش میکند. بعضی از کودکان٬ به خاطر وابستگی زیاد به پوشک٬ وقتی که از پوشک گرفته می شوند٬ اصلا دستشویی نمی کنند و زمانی که پوشک می شوند٬ دستشویی می کنند.

۴. والدین باید در قالب یک سری داستان های مصور و تصویری مراحل دستشویی رفتن کودک را با استفاده از حس شنیداری به کودک یاد بدهند. همان لحظه که داستان می گویید کودک همزاد پنداری می کند و یاد می گیرد.

۵. وقتی کودک را از پوشک گرفتید دیگر هیچ زمانی اورا پوشک نکنید حتی در شب. یک هفته٬ ده روز بیرون رفتن را تعطیل کنید. شبانه روز باید او را پوشک نکنید و اینطور نباشد که بگوییم حالا شب است و کودک نمی فهمد چرا که بحث اختیار در ادراک کردن کودک برای ما مهم است. واگر شب او را پوشک کنیم تداعی که برای او دارد این است که راحت است ولی وقتی ببیند باز است ناخودآگاه در خواب هم اختیارش افزایش پیدا می کند.

💫نکته:
تا حد امکان از پوشک های آماده بازار استفاده نکنید، بلکه از تنظیف نخی (کهنه) استفاده کنید؛ وقتی هم ازپوشک گرفتن را شروع می کنید نباید نصفه رها کنید

پژوهشکده طب شیعی⬇️
https://t.me/joinchat/DLMHHUMiIdZRD6qIHbGNlg
کانال:
@Shiatebb

→ خواندن مطلب قبلی

نشانه های آخر الزمان در روایات شیعی

خواندن مطلب بعدی ←

آناتومی اسلامی (کلیه)

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *